У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Стадіон імені В.С.Бойко

пр.Карпова, 2

Стадіон імені Володимира Бойка (укр. Стадіон імені Володимира Бойка) - багатофункціональний стадіон у Маріуполі. Місткість 12 680 місць, з них критих - 8605. Є домашнім стадіоном для футбольного клубу «Маріуполь». До 2018 року називався «Іллічівець».

Стадіон був побудований в 1956 році і спочатку називався «Новатор». У радянський період і в 90-і роки XX-го століття приймав матчі невисокого рівня. У 2001 році був реконструйований за кошти Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча.

Після реконструкції стадіон має чотири трибуни: Західна і Східна - криті, загальною місткістю 8 605 глядачів; Північна і Південна без навісів, загальна місткість - 4 075 глядачів. Навколо поля - бігові доріжки. Саме поле обладнано підігрівом і вважається одним з кращих футбольних полів в Україні.

У 2004 році на стадіоні вперше відбулися матчі міжнародного рівня - «Іллічівець» в рамках Кубка УЄФА приймав вірменський «Бананц» і австрійську «Аустрію».

Влітку 2009 року на стадіоні проходили матчі Чемпіонату Європи-2009 U-19. Було зіграно три матчі групового етапу (Туреччина - Іспанія, Сербія - Іспанія, Іспанія - Франція) і півфінал Україна - Сербія.

У лютому 2018 стадіон був перейменований і названий на честь почесного президента клубу Володимира Бойко.


Минулі події